Kortlopende reisverzekering

Nu je besloten hebt een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten, is het verstandig je nog even te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering, of voor een doorlopende reisverzekering, beiden met verschillende
dekkingen, zowel binnen Europa als erbuiten.
Een kortlopende reisverzekering, het woord zegt het al, is een verzekering die kort loopt.
Deze wordt afgesloten voor één reis en de geldigheid is dan ook beperkt tot die bepaalde reis. Dit kan zijn een weekendje weg of een reisje van drie weken, maar vaak vallen ook vrijwilligerswerk in het buitenland, studie, stage of werk als au pair onder de dekking.

Betaal alleen voor de dagen dat je weg bent

Het voordeel van een kortlopende reisverzekering kan zijn dat je alleen premie betaalt voor de dagen dat je werkelijk op reis bent. Zeker als je niet vaak reist, kan dit financieel gunstiger uitpakken. Echter ook voor één wat langere vakantie loont het wel de moeite uit te rekenen hoe de premie zich verhoudt tot die van een doorlopende reisverzekering. Het kan je zomaar verbazen wat je alsnog kunt besparen door een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Verzekering gekoppeld aan je reis

Mocht je besluiten tot een kortlopende reisverzekering, sluit deze dan af als je reisdata
vastliggen. Je verzekering is gekoppeld aan je reis, en bij verandering van reisdata zal ook de verzekeringsperiode moeten worden aangepast. En let erop dat je bij iedere te verzekeren reis steeds even opnieuw een reisverzekering afsluit. De voorpret kan beginnen.