Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Bagage

Met de bagage dekking ben je verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies van je bagage. Veelal kun je kiezen uit verschillende verzekerde bedragen. Deze bedragen beginnen ongeveer bij € 1.000 per verzekerde per reis tot een maximum verzekerd bedrag voor alle verzekerden samen.

Verzekeraars vergoeden veelal de nieuwwaarde voor bagage als deze niet ouder is dan 1 jaar. En anders de dagwaarde. Er zijn verzekeraars die de bagage meer dan 1 jaar tegen nieuwwaarde verzekeren zoals Nationale Nederlanden.
Voor de vergoeding van bijvoorbeeld reisdocumenten gaat dit tegen vervangingswaarde.

Extra informatie

Let op: je bent alleen verzekerd als je voorzichtig met je spullen omgaat.

Een voorbeeld waarbij u rekening moet houden is bijvoorbeeld dat bij een auto de bagage uit het zicht en in een afgesloten ruimte (kofferbak afgedekt met hoedenplank) moet zijn opgeborgen. Waardevolle bagage, zoals een telefoon, iPad of sieraden houdt u dichtbij u of bergt u op in een afgesloten ruimte of kluis.

Wil je meer informatie over de mogelijke bagagedekkingen en over de maximale vergoedingen bij schade aan bagage? Dan kun je dit terug vinden in de productvoorwaarden en in de afschrijvingslijst die reisverzekeraars hiervoor hanteren.